Morris

Visar 1–30 av 48 resultat

Morris

Morris grund och tydliga inspiration kommer från den klassiska preppystilen. Det klassiska mixas sedan med modena influenser, samt spännande och ibland till och med lite kaxiga inslag och detaljer. Den klassiska gamla brittiska charmen blandas upp med roliga och lite galna inslag. Det genuina arbetet, passionen och kärleken som läggs ner i designen av varje plagg, ger oss fantastiska kollektioner att njuta av.

Kombinera de välskräddade och bekväma plaggen med varandra för en den rätta preppystilen. Både herrkläderna och damkläderna är dessutom lätta att kombinera med andra stilar, för att skapa sin egen personliga mix.

Morris skyndar långsamt

I modevärlden snurrar hjulen ibland väldigt fort och det är inte alltid att resultatet blir så lyckat. På Morris väljer man därför att skynda långsamt och att noga välja och vraka bland de rådande trenderna. De vet vilka de är, var de kommer ifrån och vart de är på väg. Istället för att drivas av tillfälliga trender, drivs de snarare av en ständig nyfikenhet på modets utveckling. Man värnar sin stil och sitt varumärke och arbetar ständigt med förbättringar justeringar och utveckling av redan uppskattade produkter. Kundernas favoriter kommer ofta tillbaka i uppdaterade färger eller spännande material. Morris är ett svenskt varumärke med hjärtat i anrika Borås textildistrikt. Varumärket grundades 2003 av Jan Alsén och finns nu även utanför Sveriges gränser, men även här skyndar man långsamt för att hitta den rätta vägen. Namnet Morris kommer från den legendariska herrekiperingen på Hamngatan i Stockholm. Från 50-talet till början av 70-talet var Morris den den rätta butiken för alla medvetna gentlemän som sökte brittiska kvalitetskläder och accessoarer.

Morris Stockholm, Morris Lady & Morris Heritage

Morris har tre olika kollektioner Morris Stockholm, Morris Lady och Morris Heritage. I Morris Stockholms kollektioner hittar du de numera klassiska kläderna för män, som till exempel sweatshirten, pikéer, snygga tvättade herrjeans och de fina jackorna. Morris Lady grundades 2013 och här finner du eleganta och feminina plagg med en tydlig Morriskänsla. Grunden ligger såklart även här i preppystilen, men med en tydlig inspiration av modeikoner som Coco Chanel och Jackie Kennedy. Missa inte Morris Ladys fina libertyskjortor, sköna sweatshirts, snygga damjeans och populära jackor. Morris Heritage är lite mer dressat och här finner du de mest exklusiva tygerna från de ledande tygtillverkarna. Fantastiskt designade kavajer och härliga stickade tröjor i exklusiva kvalitéer.

Morris hos Johannesens

Morris passar verkligen som handen i handsken på Johannsens. Med vår mix av de främsta varumärken inom ”casual wear” är Morris ett självskrivet inslag. Vi uppskattar de fina kollektionerna med otroligt väldesignade, användbara plagg av hög kvalité. Hos oss kan du köpa samtliga kollektioner både här på sidan och i butiken utanför Båstad. Välkommen /J

Klicka här för att läsa mer om varumärket