Köpvillkor

Pris och betalning

I priserna ingår moms med 25 %. Samtliga priser är i svenska kronor. Rek utpris= vad leverantören rekommenderar att butikerna tar ut för varan mot konsumenterna. Priserna kan dock ändå variera mellan handlarna. (Johannesens Klädeshandel förbehåller sig rätten att justera priser och eventuella prisfel). Oberoende hur mycket du handlar för är kostnad för frakt alltid samma inom Sverige. Betalning sker via Klarna Checkout som kan erbjuda alla populära betalsätt, smidigt friktionsfritt och säkert.

Säkerhet

Alla betalningar går genom Klarna.

 

Leverans

Vi tar emot och levererar alla beställningar i den ordning de kommer in till oss. På vardagar packas allt som finns på lager inom 24 timmar. Vi har viss lagerhållning hos våra leverantörer och om leveransen dröjer meddelar vi det via mail snarast möjligt, då syns produkten som restnoterad. Med reservation för slutförsäljning på artiklar och storlekar. Skulle bara en del av ordern finnas levererar vi det som finns, alternativt hör av oss till dig. Ej utlösta varor debiteras 300 kr, detta är för att täcka kostnader vi får för outlösta paket. Vi har en subventionerad fraktkostnad på 49 kr oavsett storlek på leveransen. Estimerad leveranstid är 2-5 arbetsdagar.

Personuppgifter

Vi förbehåller oss rätten att logga ditt IP-nummer vid beställning. Butiken behandlar personuppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

Åldersgräns

Minderåriga (under 18 år) får ej genomföra köp utan målsmans godkännande.

Falska beställningar

Alla falska beställningar polisanmäls.

Reklamation

Kontakta Johannesens Klädeshandel ( [email protected] ) vid felleverans eller om varan är skadad. Varan returneras utan kostnad för kunden inom Sverige och ska vara Johannesens Klädshandel till handa senast 30 dagar från mottagandet.

 

Ångerrätt

En oanvänd och oskadad vara kan returneras inom 14 dagar från det att leveransen tagits emot. Ångerrätten gäller inte underkläder. Vid retur av varor betalar kunden själv returfraktkostnaden eller kontaktar oss på [email protected] om man vill ha en returfraktsedel. Vid användning av vår returfraktsedel debiterar vi dig 100 kr. Retur måste skickas till företagsadress och inte till postombud, dessa har vi ingen möjlighet att hämta ut. Retur får inte ske som postförskott eller efterkrav- dessa hämtas inte ut. Vi rekommenderar att välja spårbar sändning. Uppge ordernummer, fullständigt namn, adress samt telefonnummer så återkommer vi med en returfraktsedel du kan skriva ut. När vi har fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad betalar vi tillbaka det belopp du har betalt för den.

Vi har fria byten, kontakta oss på [email protected] angående vilken produkt du vill byta till. Finns denna tillgänglig återkommer vi med en kostnadsfri returfraktsedel. När vi har fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad, skickar vi bytet till dig.

 

Transport

Alla försändelser som skickas är försäkrade av Johannesens Klädeshandel. Om du upptäcker en skada på paketet innan du öppnar det ska du anmäla detta till utlämningsstället där du hämtade ditt paket. Om du redan öppnat paketet när du upptäcker skadan skall du kontakta oss på tel 0431-708 67 eller via mail [email protected]. Skadade varor ersätts kostnadsfritt av Johannesens Klädeshandel. När du återsänder varor till oss står du själv för transportrisken.

Bolagsinformation

Johannesens Klädeshandel är registrerat med säte i Axelstorp, Båstad. Org nr: 5566270087.

Force majeure

Under force majeure skjuts Johannesens Klädeshandel AB förpliktelse upp. Såväl du som Johannesens Klädeshandel har då rätt att upphäva avtalet utan att det i sådana fall finns någon skyldighet att betala skadestånd. Med force majeure avses bland annat strejker, sjukdomar hos personalen, transportstörningar, import/exportförbund oavsett om detta förekommer hos företaget eller hos företagets leverantör. Brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, t ex restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.