Barbour

Visar 1–30 av 48 resultat

Barbour

Barbour är ett klassiskt brittiskt varumärke som i över hundra år har försett nöjda kunder med snygga och funktionella kläder. Mycket i dagens kollektion känns igen i de tidigare, men designen har med tiden fått ett allt större utrymme – utan att för den skull gå ut över den hållbarhet och kvalitet som alltid har utmärkt Barbour.

Varumärket har delats upp i Barbour Lifestyle, med det lite mer klassiska uttrycket som till exempel Bristol och Nothumbria för män, samt Beadnell med flera för dam. Den andra linjen Barbour International hämtar inspiration från Barbours motorcykelkultur, till exempel Barbour International Jacket till dam. Modellerna har uppdaterats och anpassats till olika kollektioner med herrjackor och damjackor. Arv, varaktighet och ändamålsenliga detaljer är utmärkande drag för Barbours kollektioner.

En anrik och spännande historia

Redan 1894 började familjen Barbour tillverkar jackor för hand i den lilla skotska staden Simonside. Idag så driver femte den femte generationen Barbour fortfarande företaget inom familjens ägo. Alltjämt tillverkas också deras mest kända plagg, den vaxade bomullsjackan, för hand i Simonside. Kännetecknande för en Barbourjacka är att den är väldigt tålig och har en lång livslängd. Från början användes Barbours vaxade bomullsjackor mest av sjömän, fiskare och arbetare som behövde en slitstark jacka som kunde stå emot det regniga och fuktiga klimatet i Skottland.

Idag säljs Barbour över hela världen och i kollektionen ingår numera även skjortor, halsdukar, västar, mössor och accessoarer. Med tidlös design och utomordentlig påhittighet har Barbour etablerat sig som ett av de ledande varumärkena för riktiga kvalitetsjackor för både män och kvinnor. Barbourjacka fungerar lika bra i det moderna citylivet som på landsbygden. Den passar även till de flesta stilar, så titta vidare på våra noga utvalda herrkläder och damkläder, för att hitta din egen personliga mix. Ett säkert kort är att matcha din fina Barbourjacka med ett par bekväma jeans och snygga R.M. Williams för en klassisk look.

Ett noga utvalt sortiment av Barbour

Barbour är hantverk när det är som mest gediget och bäst. Rätt skött kommer du att få glädje av din Barbourjacka under många, många år. Hos oss hittar du inte bara ett väl utvalt sortiment av Barbours jackor, utan även skjortor, västar, halsdukar och accessoarer från detta anrika familjeföretag. Alla ger de en härlig och speciell förnimmelse av den skotska landsbygden och de lämpar sig mycket väl för utomhusbruk. Handla online eller i vår fysiska butik i Båstad. Självfallet har vi både dam- och herrkollektionen från Barbour. Vi erbjuder ett fullmatat utbud av högkvalitativa produkter från Barbour som få av våra konkurrenter kan matcha. Ta gärna en titt här på sidan och låt dig inspireras av klassiskt brittiskt mode som aldrig går ur tiden.

Klicka här för att läsa mer om varumärket