Dubarry

Visar alla 20 resultat

Dubarry

Det irländska märket Dubarry grundades 1937 och man satsade på att tillverka läderskor av finaste kvalitet. Namnet Dubarry tog man från en välkänd fransk primadonna vid namn Madame du Barry (1743-1793). Med detta namn ville man skilja sig från sina konkurrenter på Irland samt skapa ett varumärkesnamn som var internationellt gångbart. Dubarry är trogna sitt arv och fortsätter än idag att tillverka stövlar, boots, sportskor och loafers av högsta kvalitet.

Under många år har man varit förstahandsvalet för seglare som vill ha det allra bästa. Numera är man också ett varumärke för gemene man och allt fler både män och kvinnor, upptäcker den otroliga kvaliteten i Dubarrys välgjorda stövlar och skor.

Dubarry – Irlands mest respekterade varumärke

Dubarry är präglade av den irländska västkusten och staden Galways med dess rika seglingshistoria. Man utvecklade den först seglarstöveln som var helfodrad med Gore-TEX, Shamrock. Det är en modell som fortfarande är väldigt populär bland seglare världen över. Dubarry är idag en mycket respekterad sko- stöveltillverkare och deras produkter är alltid av yppersta kvalitet. Faktum är att Dubarry anses vara Irlands mest etablerade och lyckade varumärke någonsin.

Stå stadigt och stilfullt med Dubarry

Dubarry har alltid varit betrodda av seglare och sjömän världen över. Prestanda, stil och kvalitet är resultatet av många års konstruktion och tillverkning. Dubarry har utvecklat en helt unik yttersula som kallas för – NonMarking ™, en halkfri gummiyttersula som avsevärt minskar risken för vattenplaning och halka. Alla Dubarrys stövlar och skor drar nytta av denna specialdesignade sula. Med Dubarry håller du dig torr, varm och bekväm. Dessutom står du stadigt på marken. Lägg till den unika Dubarry-designen och du har en stövel som är ytterst stilfull.

Dubarrys stövlar och skor är perfekta för utomhusaktiviteter. Oavsett om det handlar om en promenad med hunden i vinterväder, på en lerig festival eller i trädgården trampar du tryggt och snyggt i dina Dubarry. Självfallet kan både män och kvinnor även stila på stan med Dubarrys skor eller stövlar. Till vintern matchar kvinnorna sina stövlar med ett par smala jeans och en härligt varm jacka. Till sommarens regnskurar passar de utmärkt till en fin klänning eller varför inte titta på en egen personlig matchning bland våra noga utvalda plagg för kvinnor? För männen ligger även här jeansen nära till hands, men titta även på andra alternativ i vårt fina sortiment av herrkläder. Du behöver inte begränsa dig.

Inspirationen hämtas från Irlands magnifika landskap

I takt med den internationella expanderingen har Dubarry utökat sitt sortiment med kläder och accessoarer, samtidigt har man byggt upp ett nätverk av noggrant utvalda partners som delar Dubarrys passion för kvalitet, material och unik design. Det irländska varumärket har rönt stora framgångar världen över, men Dubarry glömmer aldrig sina rötter och det är fortfarande från hemlandet, människorna där och det magnifika landskapet som man hämtar inspiration när man utvecklar sina fantastiska produkter. Dubarry har tillverkat stövlar och skor i mer än 75 år. Ett annat anrikt varumärke med sina rötter i närliggande högländerna är fantastiska Barbour. Med ett par Dubarry på fötterna och en klassisk t vaxad Barbourjacka, är du redo för alla väder. Vi på Johannesens vet vilken klass deras produkter håller och är stolta över att kunna erbjuda våra kunder detta kvalitetsmärke från den gröna ön. Ta en titt på vårt utbud nedan och låt dig inspireras av stövlar och skor i världsklass!

Klicka här för att läsa mer om varumärket