Lacoste

Visar alla 23 resultat

Lacoste

Klassiska Lacoste grundades av den franske tennisspelaren René Lacoste år 1933. Deras inverkan på modevärlden har varit ofantligt stor genom åren och bland annat var man först med att lansera pikétröjan. Än idag ligger Lacostes huvudkontor i Paris.

Den största delen av produktionen finns fortfarande i den franska staden Troyes, men Lacoste har även fabriker i Italien, Marocko, Peru och El Salvador. Lacoste säljs idag i över 110 länder och är ett av modevärldens mest framstående varumärken, känt för sin stilsäkerhet och svala elegans.

Historien om den klassiska krokodilen

Lacoste är även kända för sin ikoniska logotyp – krokodilen. Denna starka symbol för Lacostes varumärke tillhör världens mest berömda logotyper. Historien bakom logon startade redan 1923 då René Lacoste ingick ett vad med kaptenen för det franska Davis Cup-laget. Kaptenen lovade René en resväska i äkta alligatorskinn om han lyckades vinna en viktig match. Detta uppmärksammades av fransk press som gav René smeknamnet ”Crocodile”. Renés vän Robert George ritade sedan en krokodil som broderades upp på Renés tenniströja. Så föddes en legend.

En omfattande kollektion

Lacoste är ett av modevärldens mest etablerade varumärken och alla med minsta intresse av mode har med all säkerhet hört talas om dem. Lacoste kännetecknas av klassisk design, starka färger och en känsla av lyx. Deras kollektioner finns idag för både män, kvinnor och barn. Förutom kläder inkluderar de även skor, parfymer, klockor, modesmycken och glasögonbågar- Lacoste har med tiden kommit att bli ett riktigt livstilsmärke.

Lacoste – för livets alla tillfällen!

Lacostes klassiska pikétröja är än idag en av modevärldens favoriter. Stilren design, snygga färger, eleganta linjer och toppmaterial genomsyrar all kollektion från Lacoste. Kläderna utstrålar en härlig, fräsch sportighet och har samma gentlemannamässiga stil som utmärkte René Lacoste på tennisbanan. Lacoste vänder sig både till aktiva inom idrott och till dig som vill vara stilrent klädd i vardagen. I deras kollektion finns något för alla tillfällen: välskräddade klassiska skjortor som är perfekta på kontoret, samt klänningar och härliga vardagsplagg för avslappnade dagar. Med Lacoste är du alltid stilig och välklädd vilket skapar en härlig känsla av välbefinnande. Tack vare den utsökta kvaliteten hos Lacoste kan du ha dina kläder i flera år. Du riskerar heller aldrig att bli otrendig – Lacoste är alltid rätt.

Handla legendariska Lacoste hos oss!

Vi på Johannesens har naturligtvis sett till att ha ett noga utvalt sortiment av Lacoste i vår webbutik och vår fysiska butik i Båstad. Du hittar allt från bekväma träningskläder och grymma hood-tröjor till den klassiska pikétröjan i många härliga färger. Med Lacoste kan du se fram emot en lite mer flärdfull vardag. Det är kläder som får dig att må och bra trivas samtidigt som du behåller stilen intakt.

Klicka här för att läsa mer om varumärket