Om Johannesens i Båstad

Detta är vår historia

Reidar Johannesen var en handlingarnas man. Vila kunde man alltid göra sen. I det tidiga sextiotalet blomstrade entreprenörsandan och världen krympte. Radio, Tv och allt bättre kommunikationer gjorde människor mer rörliga. Men på landsbygden fanns det fortfarande många som sällan kunde åkte hemifrån.

I det Sverige som ännu hade flera hundra tusen bönder och en levande landsbygd gjorde den bilburne knallen sitt intåg. Bröd, fisk, textilier och husgeråd såldes från bilen på gårdsplanen.

Reidars affärsidé gick ut på att sälja arbetskläder. Bjärehalvöns bönder skulle från och med nu kunna handla direkt från en för ändamålet utrustad buss. Så blev det. Skjortor, rockar, overaller, byxor och några pärmar för postorderbeställning stuvades in och så bar det iväg. Men efter ett par år blev det arbetsamt med allt busskörande. Dessutom fick allt fler tillgång till egen bil och kläderna fick en ny plats i Reidars garage.

Och så fick folket ta sig iväg till Axelstorp för sina inköp. Garaget byggdes ut. Sortimentet utökades med flanellskjortor, trätofflor och det nya modemärket för arbetskläder; Lee. Jeanssortimentet utökades och och fortfarande har vi en välfylld jeanshylla med både herrjeans och damjeans från varumärken som till exempel italienska Repaly, svenska Nudie Jeans och klassiska Levi´s.

Dottersonen Peter Johannesen driver affären vidare. Han tog över på åttiotalet och anpassade successivt utbudet efter dagens behov. Idag är Johannesens klädeshandel en butik med starka varumärken och modekläder för både arbete och fest. Vi har ett noga utvalt sortiment av både herrkläder och damkäder, med fokus på jeans och riktigt snygga vardagsplagg. Vi har även ett fint utbud av ytterkläder och jackor, både till herr och dam, med bland annat Colmar, Barbour och Barbour International i spetsen. Missa inte heller vår skoavdelning, med damskor och herrskor från bland annat R.M. Williams och Gant Footwear.

Och så finns det givetvis massor av jeans.

Leverans - Alltid fraktfritt inom Sverige

Vi tar emot och levererar alla beställningar i den ordning de kommer in till oss. På vardagar packas och skickas allt som finns på lager inom 24 timmar. Vi har viss lagerhållning hos våra leverantörer och om leveransen dröjer meddelar vi det via mail snarast möjligt. Med reservation för slutförsäljning på artiklar och storlekar.

Bli förmånskund

Registrera dig som förmånskund och få riktigt bra rabatter och erbjudanden. Självklart kostar det inget att vara förmånskund och man kan avregistrera sig när man vill.

Bli Förmånskund

Handla online hos oss - alltid öppet.

Även om vi har generösa öppettider på Johannesens i Båstad så har vi många kunder som gärna vill ha möjlighet att handla när vi har stängt. Samtidigt har vi också en stor och trogen kundkrets som bor många mil härifrån. För alla dessa och alla er andra erbjuder vi ett urval av våra fina herrkläder och damkläder här på johannesens.se

Här kan du också läsa mer om våra varumärken, som till exempel RM Williams, Barbour och Gant. Samtidigt kan du passa på att lära dig mer om hur du ska tänka när du väljer dina nya herrjeans eller damjeans. Vill du läsa lite kort om Johannesens historia eller hitta kontaktuppgifer för personlig service hittar du allt här. Och sist men inte minst kan du som förmånskund utnyttja våra fina och generösa erbjudanden.

Välkommen!
Peter Johannesen

Jeans & Denim

Jeans har sedan starten 1962 varit vår stora passion på Johannesens Klädeshandel. Här i hyllan finns jeans från storlek 24 och upp till 40 tum och både herrjeans och damjeans. Många populära varumärken är representerade. Replay, Nudie Jeans, Lee, Levi´s och Gant är några exempel.

Jeans Herr Jeans Dam

Johannesens Klädeshandel har servat kunder med kläder i 50 år.

Det som började med arbetskläder är idag en modern butik för det bekväma livet, inriktad på ”casual wear” för både herr och dam, med starka varumärken, bra priser och personlig service.

I Axelstorp på Hallandsås strax utanför Båstad ligger klädbutiken som få människor missar – trots den något udda placeringen. Med den berömda Axelstorpsravin runt knuten, tryggt omgiven av den vackra bokskogen ges kunder från när och fjärran möjlighet att kombinera klädinköp med en skön naturupplevelse.

I butiken varvas bland annat plagg från klassiska Gant, trendiga Samsøe Samsøe och brittiska Barbour. Missa inte vårt fina utbud av både herrskor och damskor, från bland annat australiensiska R.M. Willams och innovativa Gant Footwear. Utanför dörren kvittrar fåglarna.

Här får man ta tid på sig och handla i lugn och ro. Vill man ha hjälp finns alltid någon ur personalen till hands, är byxorna för långa syr sömmerskan upp dem och om det är möjligt beställer man hem saknade storlekar eller modeller. Personlig service och trivsel är ett signum.

Hitta till oss

Öppettider i butiken

Vardagar: 10-18
Lördag: 10-15
Söndag: 11-15

Våra favoriter

1. RM Williams R.M.

Williams har tillverkat boots sedan början av 1930-talet. Tillverkning sker för hand i Australien, av enbart de bästa materialen. Med rätt skötsel kan du slita på dina R.M. Williams i många, många år – och de blir bara snyggare. Bootsen är lika snygga på både damer och herrar.

Se alla RM Williams

2. Barbour International

Barbour International har sin tydliga inspiration i de första motorcykeljackorna och har funnits sedan 1936. Barbour International Jacket är idag en riktig klassiker, både på herr och dam! Missa inte heller alla våra andra fina herr- och damjackor.

Se alla Barbour International

3. Morris

Morris mixar den klassiska preppystilen med modena influenser och spännande detaljer. De drivs av en ständig nyfikenhet på modets utveckling, samtidigt som de värnar sin stil och sitt varumärke. Hos oss på Johannesens hittar du samtliga linjer – Morris Stockholm, Morris Heritage och Morris Lady.

Se alla morris

4. Gant

Gant är det globala varumärket, representerat i inte mindre än 70 länder, som under svensk ledning framgångsrikt lyckats korsa amerikansk ledig stil med europeisk elegans. Med kläder från Gant är man alltid klädd såväl en vardag som till fest, varumärket har ett otroligt sortiment och kläder som passar alla tillfällen, till både herr och dam.

Se alla Gant

5. Samsøe Samsøe

Det danska varumärket med helt rätt känsla! Samsøe Samsøe blandar framgångsrikt det nordiskt avskalade med internationell stil och attityd. Damkläderna är både elegant trendiga och enkelt lättburna.

Se alla Samsøe & Samsøe