Om Johannesens i Båstad

Detta är vår historia – över 60 år på Bjärehalvön

För över 60 år sedan började det såhär             

Reidar Johannesen var en handlingarnas man. Vila kunde man alltid göra sen. I det tidiga sextiotalet blomstrade entreprenörsandan och världen krympte. Radio, tv och allt bättre kommunikationer gjorde människor mer rörliga. Men på landsbygden fanns det fortfarande många som sällan kunde åkte hemifrån.

I det Sverige som ännu hade flera hundra tusen bönder och en levande landsbygd gjorde den bilburne knallen sitt intåg. Bröd, fisk, textilier och husgeråd såldes från bilen på gårdsplanen. Reidars affärsidé gick ut på att sälja arbetskläder. Bjärehalvöns bönder skulle från och med nu kunna handla direkt från en för ändamålet utrustad Kleinbus. Så blev det. Skjortor, rockar, overaller, byxor och några pärmar för postorderbeställning stuvades in och så bar det iväg. Men efter ett par år blev det arbetsamt med allt busskörande. Dessutom fick allt fler tillgång till egen bil och kläderna fick en ny plats i Reidars garage.

Och så fick folket ta sig iväg till Axelstorp för sina inköp. Garaget byggdes ut. Sortimentet utökades med flanellskjortor, trätofflor och det nya modemärket för arbetskläder; Lee. Jeanssortimentet utökades och fortfarande har vi en välfylld jeanshylla med både herrjeans och damjeans från varumärken som till exempel italienska Replay, svenska Nudie Jeans och klassiska Levi’s

Familjen Johannesen

Dottersonen Peter Johannesen driver affären vidare. Han tog över på åttiotalet och nu är hela familjen involverad i företaget. Idag är Johannesens Klädeshandel en butik med starka varumärken. Vi har ett noga utvalt sortiment av både herrkläder och damkäder samt en klassisk jeanshylla. Vi har även ett fint utbud av ytterkläder och jackor, både till herr och dam, med bland annat Gant, Colmar, Barbour och Parajumpers i spetsen. Missa inte heller vår skoavdelning, med damskor och herrskor från bland annat Dolomite, R.M. Williams och Gant Footwear.

Och så finns det givetvis massor av jeans.

ÖPPETTIDER I BUTIKEN

Vardagar 11:00 – 18:00
Lördag 11:00 – 15:00
Söndag 11:00 – 15:00

HANDLA ONLINE HOS OSS - ALLTID ÖPPET!

Vi har vi drivit Johannesens i över 60 år och den största anledningen till detta är våra trevliga kunder. Stort tack till både gamla och nya kunder.

Vi märker även att många kunder följer oss på johannesens.se och tycker det är smidigt att handla även där. Vi är lyhörda på önskemål från våra kunder vilket speglar sig i vårt sortiment.

Vi har även under ett par år gett ut en lokal tidning, Johannesens News, som varit uppskattad av våra återförsäljare. Ta med dig en tidning hem efter shoppingturen och njut av trevlig läsning.

Välkommen!
Peter Johannesen