Hestra

Visar alla 6 resultat

Hestra

Hestra är det svenska handskföretaget med rötterna i den småländska lilla orten Hestra. I över 80 år har de utvecklat och designat handskar till allt från skogshuggare till skidåkare och trendiga influensers. Allt började redan 1936, då Martin Magnusson började tillverka arbetshandskar till de lokala skogshuggarna, hemma i gårdshuset. När sedan en skidbacke anlades på orten och sönerna Magnusson blev inbitna skidentusiaster, blev det naturligt att även tillverka slitstarka och funktionella skidhandskar. Steget in i skidvärlden blev ett viktigt drag för varumärket. I takt med att skidintresset i landet växte, växte även behovet och ryktet om Hestras fantastiska handskar. Huvudkontoret ligger kvar i småländska Hestra, men varumärket finns idag representerat i över 30 länder världen över.

Händerna är huvudsaken

För Hestra är det händerna som är huvudsaken och all design och produktutveckling sker i designstudion på huvudkontoret i Hestra. Hestras succé bygger på gedigen tradition av hantverks- och materialkunskap. Under ledning av designchefen Marianne Knutsson-Hall, hittar Hestra den rätta känslan och utmärkande kvalitén. Kundernas behov skiljer sig markant åt och det gäller att hitta den rätta balansen. Skidåkarens behov skiljer sig från skogshuggarens och finanskvinnans. Avvägningen i bland annat skinnets tjocklek, slitstyrka, isolation och vattenmotstånd, ger olika användningsområden. Hestras handskar tillverkas i egna fabriker och alla material köper de själva in. De har därav full kontroll på hela produktionskedjan och säkerställer en riktigt hög kvalité.

Hestra på Johannesens

Hestra har över 400 modeller i upp till 30 färger per modell i sitt sortiment. Tyvärr kan vi inte erbjuda dem alla, men hos oss finner du ett noga utvalt sortiment av handskarna i modesegmentet. Vi är otroligt glada över att kunna erbjuda våra kunder våra egna favorithandskar, som passar extra bra till alla våra härliga herrjackor och damjackor. Välj en lite tunnare skinnhandske till en snygg fuskpäls eller en härligt kashmirfodrad handske till de varma parkaserna från Woolrich eller Cedrico. I vanlig ordning är det bara att höra av dig om du har några frågor eller funderingar – Vi på Johannesens finns här för att guida dig. Välkommen /J