Sebago

Sebago

Sebago

Sebago grundades i New England strax efter andra världskriget. Tanken var att möta den lokala efterfrågan som fanns på välgjorda vardags- och fritidsskor. Sebagos första skor var den numera klassiska Sebago Classic Beefroll, de tillverkas på samma sätt idag med en riktig kärlek för det utsökta hantverket. Ambitionen var också att låta skorna anpassas efter människan och inte tvärtom. Med Sebagos skor kan du alltid leva och verka precis som du är.

Sebagos segertåg världen över

Sebago betyder ”stort vatten” och namnet kommer från de lokala Abenaki-indianernas benämning på en stor sjö i södra Maine. Vatten är alltid närvarande i New England, där många invånare kan se kusten från sina bostäder. Så det är inte så konstigt att företagets grundare arbetar med marina teman i sina kollektioner och älskar segling. Efter etablering i USA kom Sebago till Europa på 1960-talet. Precis som i USA tilltalades de europeiska kunderna av Sebagos gedigna hantverk. Modeller som Spinnaker och Docksides blev mycket populära och numera finns Sebago etablerade i över 120 länder.

Med seglingen i hjärtat

Seglingen har alltid funnits i Sebagos innersta hjärterum. Under åren har man bland annat sponsrat Americas Cup och Celebrity Regatta. Sebago har även varit officiell leverantör av seglarskor till det amerikanska seglingslandslaget. Deras skor må vara sydda för segling, men du behöver verkligen inte vara seglare för att älska Sebago. Deras handsydda seglarskor, till exempel de klassiska Docksides, fungerar ypperligt både på lands och till sjöss. De marina rötterna i designen och funktionen ger skorna en rustik och tålig uppbyggnad, utan att vara det minsta klumpig. Sebagos seglarskor finns idag i många olika färger och material, så du finner lätt din favorit.

Skor och kläder från Sebago

Sebago är kanske fortfarande mest kända för sina klassiska seglarskor, men faktum är att man under de senaste årtiondena har breddad sitt sortiment rejält. Sebago har respekt för den klassiska designen, men kombinerar den samtidigt med innovativ teknologi. Sebago utgår från de jordiska elementen luft, salt och sol och kryddar med lite äventyrslust när de skapar sina slitstarka, funktionella och snyggt designade kläder och skor. Närheten till havet finns alltid med i bilden och eftersom sjön både tar och ger, så Sebagos kläder är tillverkade i kvalitetsmaterial som står emot vatten, vind och vågor på ett förnämligt sätt. Deras Marine Performance-kollektion är perfekt för dig som gillar att vistas omkring och på vatten, medan Premium Classics möter framtiden med avancerad teknologi samtidigt som respekten för det klassiska hantverket fortfarande i allra högsta grad är närvarande med läder- och handsömnad.

Johannesens älskar Sebago!

Sebago är kläder och skor för aktiva människor med osviklig känsla för kvalitet. Vi på Johannens har länge haft Sebago i vårt utbud och erbjuder dig det bästa från dem. Vi vet att deras kläder och skor uppskattas högt av våra kunder på grund av den höga kvaliteten och den klassiska men ändå nyskapande designen.

 

« Herr   |   Dam »

4 artiklar

per sida

4 artiklar

per sida