Sail Racing

Sail Racing

Sail Racing

Det svenska klädmärket Sail Racing grundades 1999 i Göteborg av några vänner som alla delade ett starkt gemensamt intresse för segling. Ambitionen var att skapa kläder som tål de tuffa förhållandena till sjöss och är till nytta för seglaren. För att utveckla de bästa produkterna samarbetar Sail Racing med några av världens främsta seglare. Sail Racings kläder innehåller högteknologiska material som GORE-TEX och Windstopper. Man har även utvecklat sina egna flytvästar som kännetecknas av snygg design i kombination med högteknologisk funktionalitet. Det är genuina produkter som bygger på omfattande kunskap, förstklassiga material och tekniska innovationer.

Sail Racing expanderar internationellt

Sail Racing etablerade sig 2004 i Norge och finns numera även i Japan, Holland och Italien. De har även varit officiella sponsorer i några av världens största seglingstävlingar såsom Americas Cup och Volvo Ocean Race. Under de senaste åren har de även varit sponsorer till World Match Racing Tour och Red Bull Extreme Sailing Team.

Perfekt både på land och till sjöss

Sail Racing har under de senaste åren börjat fokusera mer på den allmänna kommersiella modemarknaden och de har numera ett stort antal sportiga vardagsplagg i form av jackor, pikétröjor, hoodtröjor, shorts, västar och kepsar med mera. Precis som för de mer seglingsorienterade produkterna så kännetecknas kläderna av Sail Racings egna design och innovativa färdigheter. Sail Racings arbete med kvalitetsmaterial skapar perfekta förutsättningar för komfort, andningsförmåga och rörlighet. Sail Racing har även inlett ett intressant samarbete med den välrenommerade italienska väsktillverkaren O-range och tillsammans med dem utvecklat en kollektion med accessoarer. Produkterna är både vattentäta och hållbara. Med ny teknik har man utvecklat väskor och mobilfodral som med solenergi laddar upp din mobil eller mp3spelare när du befinner dig till havs.

Vi har kläderna från Sail Racing!

Sail Racing använder sig av en sammansättning av materialexperter, formgivare och industriella designers för att utveckla sina innovativa och funktionella produkter. En del av teamet tillhör själva världseliten inom segling och kan därför själva utvärdera och vidareutveckla produkterna på ett optimalt sätt. Resultatet blir tekniskt avancerade produkter som kombineras med skarp design. Vi på Johannesens har valt ut ett brett sortiment från Sail Racing. Ta en kik här i vår fullmatade webbutik eller besök vår fysiska butik i Båstad. Välkommen!

10 artiklar

per sida

10 artiklar

per sida