Patagonia

Patagonia

Patagonia

Patagonia skapades 1970 av amerikanen Yvon Chouinard. Han hade en bakgrund som bergsklättrare, miljökämpe och föreningsman. När Patagonia grundades hade han nyss sålt sitt Chouinard Equuipment- numera känt som kläd- och utrustningsföretaget Black Diamond. Patagonia har sitt ursprung i soldränkta Kalifornien, men finns numera över hela världen.

Med miljön i centrum

Patagonia är ett ”outdoor brand” som bland annat är känt för sina kläder, skor och utrustning till klättring, surfing, snowboard, löpning och flugfiske. Alla Patagonias produkter håller mycket hög kvalitet och är utrustade med en hel del tekniska finesser. Patagonia har också ett miljötänk som genomsyrar allt de gör. Deras syn på livet och jordens begränsade resurser beskrivs väl i boken ”Let my people go surfing” av Yvon Chouinard.

Patagonia vill förändra världen

Patagonia har vuxit från ett litet företag som tillverkade kläder och utrustning för klättrare, till ett globalt modemärke. Alpinism ligger dock fortfarande företaget varmt om hjärtat. Kopplingen till naturen är märkbar genom att Patagonia bara använder sig av naturliga material och deras kläder är gångbara i tuffa vildmarksförhållanden. Varumärket är också noga med att ge arbetarna i fabrikerna bra villkor. Man vill föregå med gott exempel i hopp om att andra ska följa efter så att vi gemensamt kan lösa världens miljöproblem. Sedan år 1996 tillverkas alla Patagonias kläder av 100 procent organisk bomull.

Redo för äventyr med Patagonia

Patagonia producerar utmärkta outdoor-kläder som älskas av klättrare, surfare, vandrare, skidåkare och fiskare. Men trots att tonvikten ligger på friluftskläder så passar deras jackor väldigt bra som ”vanliga” vardagsjackor. Snygga, stilrena och tillverkade av slitstarka material. Dessutom är deras kläder utomordentligt funktionella och praktiska. Med Patagonia är du alltid redo för ditt nästa äventyr!

Johannesens gillar Patagonia!

På Johannesens är vi stolta över att vara återförsäljare av Patagonias jackor, tröjor, t-shirts och byxor. Väljer du Patagonias produkter bidrar du till en bättre värld samtidigt som du får snygga, användbara och prisvärda kläder.

 

« Herr   |   Dam »

3 artiklar

per sida

3 artiklar

per sida