Lexington

Lexington

Lexington

Lexington är kanske mest kända för sina produkter inom heminredning och textiler, men de har även en utmärkt klädkollektion. Lexington Clothing är ”casual luxury” när den är som bäst. Inspirationen hämtas från den amerikanska östkusten och inte minst delstaten New England. Det är avslappnat och ledigt, men ändå elegant. Kollektionerna grundar sig på det traditionella amerikanska hantverket och Lexington är ett typiskt livstilsmärke med östkusts-känsla. Inspirationen till New England-stilen kommer från lokala seglare och sjömän. Lexington utmärks av frihetskänsla, tradition och stil.

På historisk mark

Det svenska företaget med det amerikanskklingande namnet grundades 1997. Lexington är en liten stad utanför Boston och marken är historisk eftersom det var här den amerikanska revolutionen började. Husen är byggda i typisk New England-stil med cederträ panel som flagnar år efter år mot de vita husgrunderna. Från denna lilla idylliska östkustsstad har Lexington Clothing hämtat både namn och inspiration. Klädkollektionen sjösattes 2007 på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Idag finns varumärket representerat i ett flertal länder via återförsäljare, bland annat USA, Australien, Danmark, Tyskland, Italien och Spanien. Huvudkontoret finns i Stockholm.

Skapa din egen stil med Lexington

Lexington producerar kläder för både män och kvinnor. Alla produkter tillverkas av gedigna och bekväma material. I deras kollektion hittar du bland annat jackor, tröjor, byxor och skjortor för både män och kvinnor. Ett brett utbud gör det enkelt att kombinera olika stilar och färger. Lexingtons klassiska och eleganta preppy- stil blandas med brittiska influenser. Lexington låter dig skapa din egen stil utifrån levnadssätt och boende. Kläderna är genomarbetade in i minst detalj och har en härlig finish. Det är mode för sofistikerade och medvetna människor som uppskattar kvalitet, frihet och stil.

Lexington hos oss på Johannesens!

Med inspiration från den amerikanska östkustens speciella atmosfär och lättsamma sköna mode, är Lexington Clothing ett varumärke att räkna med. Vi har handplockat ett urval ur deras välsydda kollektioner för att erbjuda dig här på Johannesens.se. Snabba leveranser och utmärkt service är en självklarhet när du handlar hos oss. Vi önskar dig en god shopping!

10 artiklar

per sida

10 artiklar

per sida