Hunter

Hunter

Hunter

Hunter är ett brittiskt företag med anor som sträcker bak till 1856. Varumärket grundades av amerikanen Henry Lee Norris, som invandrade till Skottland där han satte upp sin verksamhet i en gammal byggnad i Edinburgh. Firman registrerades som aktiebolag i september 1856 och Hunter hade då 4 anställda. Året efteråt hade man expanderat till hela 600 anställda. I över 150 år har företaget nu tillverkat gummiprodukter och man är ett av de ledande företagen när det gäller gummistövlar. Hunters specialisering på just gummistövlar startade under första världskriget, då de mottog stora orders från det brittiska krigsministeriet. I de fuktiga skyttegravarna var gummistöveln ett lämpligt skodon och Hunter tillverkade närmare 1,2 miljoner gummistövlar under krigsåren 1914-1918. Produktionen hölls igång dag som natt. Under andra världskriget fick Hunter återigen framställa stora mängder gummistövlar och efter krigets slut utvecklade Hunter gummistöveln till den stövel vi känner idag.

Från Skottland till vida världen

Från att ha varit ett skotskt företag med kunder nästan uteslutande i Storbritannien, är Hunter idag ett globalt företag som är välkänt och respekterat i många länder. Under tiden har även gummistöveln fått ett riktigt uppsving; från att tidigare bara varit en praktisk stövel som uteslutande skulle skydda mot regn är den idag en trendig sko som finns i många färger och utformningar. Hunter har en stor del i denna utveckling och många kändisar har visat sig i just Hunters gummistövlar. Vi längtar nu nästan efter regn, så att vi kan visa oss i våra snygga gummistövlar. Med ett stort antal färger finns möjlighet att välja den färg som passar just din personlighet och stil. Hunter säljer dessutom även härliga sockar med vars hjälp du håller dig varm i dina gummistövlar året om.

Hunters gummistövlar är unika

Hunters gummistövlar står för kvalitet, skön komfort och läcker design. Tillverkningen anpassades från början till det regniga och oförutsägbara skotska vädret, vilket krävde en robust stövel som kunde klara det skotska klimatet och den besvärliga terrängen. Kanske är det som har gjort Hunters gummistövlar kända för sin enastående hållbarhet och komfort. Numera har Hunter ytterligare utvecklat produkten och adderat modern teknik blandat med traditionella hantverksmetoder och en rejäl känsla för stil. Resultatet är Hunters legendariska gummistövlar som inte har någon motsvarighet på marknaden.

Strumpor och accessoarer från Hunter

Hunter tillverkar även väskor, strumpor och andra tillbehör. Även dessa håller mycket hög klass och är ett bra supplement till Hunters klassiska gummistövlar. När de flesta andra tillverkar gummistövlar av syntetiska material, så använder sig Hunter av naturgummit whick, ett hårt men samtidigt smidigt material som ger oslagbar passform. Stövlarnas komfort och användbarhet är utomordentlig och det är inte konstigt att de är så pass populära.

Beställ dina trendiga Hunterstövlar från Johannesens

På Johannensens är vi stolta över att kunna erbjuda våra kunder Hunters fantastiska gummistövlar. De passar lika bra i naturen som på en festival. Upptäck själv skillnaden med Hunters trendiga, hållbara och bekväma gummistövlar.

7 artiklar

per sida

7 artiklar

per sida