Ellesse

Ellesse

Ellesse

Ellesse grundades redan 1959 och är idag ett av de hetaste retrovarumärke på modemarknaden. Leonardo Servadio grundade varumärket och hans initialer L.S. gav Ellesse sitt namn. Under 70-talet växte varumärket och blev allt mer populärt i skidvärlden. I de fashionabla skidorterna, som till exempel Val d´Isere och Cortina, var Ellesse det absolut hetaste varumärket i backarna och på after-skin. Att produkterna skulle hålla en riktigt hög kvalité och funktion för ändamålet, var för Leonardo Servadio en självklarhet. Ambitionen var dock högre än så, bäraren skulle även se ut och känna sig snygg. Ellesse blev snabbt kända som varumärket som framgångsrikt lyckades kombinera sportvärldens höga krav på funktion och kvalité, med modevärldens trend och stil.

 Kändisar med Ellesseloggan

För många lockar Ellesse fram associationer till sporten tennis och de stora tennisstjärnorna på 80-talet. Satsningen på tennis spred varumärket över hela välden. Tennisens stora stjärnor som till exempel Boris Becker, Guillermo Vilas, Mats Wilander och senare Ana Kournikova bar Ellesse. Många andra sportstjärnor som till exempel F1 föraren Alain Prost och boxare Muhamma Ali bar Ellesse. Även skådespelare som till exempel Bigitte Nielsen och Roger Moore förknippas med varumärket. Ellesse var ett av de första varumärkena som stolt broderade sitt varumärke på utsidan av plaggen. Loggotrenden blev stark och lever i allra högsta grad kvar än idag. Den coola loggan är en kombination av en halv tennisboll med en skidspets på varje sida. En identifiering och hyllning till de två sporterna som har betytt mest för varumärket, tennis och skidåkning. Loggan kombineras med namnet och ger varje plagg ett unikt uttryck och tydlig identitet.

Ellesse på Johannesens

Hos oss på Johannesens i tennisstaden Båstad, hittar du ett fint utbud av Ellesses snygga herrkläder. För den rätta sportiga avslappnade looken, kombinerar du de sköna tröjorna och jackorna med ett par snygga Levi´s jeans och ett par sneakers i skinn från Jim Rickey. Välkommen /J

Det finns inga produkter i kategorin