Dolomite Skor

Visar alla 8 resultat

Dolomite

Anrika Dolomite grundades redan 1897 då skoproducenten Giuseppe Garbuio öppnade butiken ”Fabbrica Scarpe Montello”. Giuseppe var endast 17 år gammal, men full av tillförsikt inför framtiden. Dolomite fokuserade på skotillverkning och tillverkade främst arbetsskor och bergskängor.

I början av 30-talet blev skidåkningen allt mer populär och Dolomite började tillverka alpina kängor. Som pionjärer inom området var Dolomite först med att tillverka en alpin känga helt i läder. Kvalitén var hög och affärerna gick bra. 1957 och 1967 vann Dolomite Italiens främsta designpris ”Gold Compass” för en sina innovativa pjäxor. 1969 revolutionerades tekniken och pjäxor av plast såg dagen ljus. Även inom den nya tekniken med plastpjäxor var Dolomite pionjärer.

Dolomite – Komfort och Kvalité

Idag är Dolomite bland världens ledande skotillverkare när det gäller outdoorskor. De tillverkar allt från avancerade expeditionskängor till lite lättare promenadskor. Deras kängor har en anatomiskt utformad innersula för bästa passform och en stötdämpande och isolerade mellansula, vilket ger en otrolig komfort och fantastiskt sköna kängor. Yttersulan är en Vibramsula som ger ett riktigt bra grepp på de flesta och varierande underlag. Flera modeller har även Gore-tex och är helt vattentäta.

Dolomite på Johannesens

Hos oss på Johannesens hittar du Dolomites moderna klassiker Cinquantaquattro i flera varianter. Cinquantaquattro Low är den perfekta fritidsskon och vi brukar beskriva den som en mix mellan träningsskor och vandrarkängor. Cinquantaquattro Low har lättheten och komforten som en träningssko, samtidigt som att den är stabil och tålig som en vandringskänga. Väljer du dessutom ett alternativ med GoreTex får du en helt vattentät sko. Samtidigt är designen modern och snygg till ett par jeans och en fin jacka. Cinquantaquattro High bygger på samma läst, men erbjuder ytterligare stabilitet. Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor eller funderingar. Ring och prata med oss i butiken, maila oss eller skriv till oss på Facebook. Vi finns här för att hjälpa dig! /J

Klicka här för att läsa mer om varumärket