Detta är vår historia

Reidar Johannesen var en handlingarnas man. Vila kunde man alltid göra sen. I det tidiga sextiotalet blomstrade entreprenörsandan och världen krympte. Radio, Tv och allt bättre kommunikationer gjorde människor mer rörliga. Men på landsbygden fanns det fortfarande många som sällan kunde åkte hemifrån.

I det Sverige som ännu hade flera hundra tusen bönder och en levande landsbygd gjorde den bilburne knallen sitt intåg. Bröd, fisk, textilier och husgeråd såldes från bilen på gårdsplanen.

Reidars affärsidé gick ut på att sälja arbetskläder. Bjärehalvöns bönder skulle från och med nu kunna handla direkt från en för ändamålet utrustad buss. Så blev det. Skjortor, rockar, overaller, byxor och några pärmar för postorderbeställning stuvades in och så bar det iväg. Men efter ett par år blev det arbetsamt med allt busskörande. Dessutom fick allt fler tillgång till egen bil och kläderna fick en ny plats i Reidars garage.

Och så fick folket ta sig iväg till Axelstorp för sina inköp. Garaget byggdes ut. Sortimentet utökades med flanellskjortor, trätofflor och det nya modemärket för arbetskläder; Lee. Jeanssortimentet utökades och och fortfarande har vi en välfylld jeanshylla med både herrjeans och damjeans från varumärken som till exempel italienska Repaly, svenska Nudie Jeans och klassiska Levi´s.

Dottersonen Peter Johannesen driver affären vidare. Han tog över på åttiotalet och anpassade successivt utbudet efter dagens behov. Idag är Johannesens klädeshandel en butik med starka varumärken och modekläder för både arbete och fest. Vi har ett noga utvalt sortiment av både herrkläder och damkäder, med fokus på jeans och riktigt snygga vardagsplagg. Vi har även ett fint utbud av ytterkläder och jackor, både till herr och dam, med bland annat Colmar, Barbour och Barbour International i spetsen. Missa inte heller vår skoavdelning, med damskor och herrskor från bland annat R.M. Williams och Gant Footwear.

Och så finns det givetvis massor av jeans.